Po novem naprodaj več kot 50 odstotkov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Novi lastnik, ki bo prek nakupa Pivovarne Laško dobil tudi Pivovarno Union, bo moral laškega pivovarja tudi dokapitalizirati, neuradno za vsaj 75 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

K sporazumu o skupni prodaji delnic Pivovarne Laško sta pristopila tudi Sklad obrtnikov in podjetnikov ter Banka Koper, kar pomeni, da konzorcij lastnikov po novem prodaja 51,11-odstotni delež največje slovenske pivovarske družbe, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Laškega.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki koordinira prodajni konzorcij lastnikov, je Pivovarno Laško danes obvestila, da sta k sporazumu o skupni prodaji delnic slovenskega pivovarja pristopila tudi Sklad obrtnikov in podjetnikov ter Banka Koper. Aneks k sporazumu so podpisali danes.

Sporazum o skupni prodaji delnic Pivovarne Laško so 27. novembra 2014 poleg DUTB sklenili še Kapitalska družba, družba Alpen invest, Abanka Vipa, KD Skladi, Nova Kreditna banka Maribor in Zavarovalnica Triglav.

Konflikt interesov?

Na strani Banke Koper sicer obstaja potencialen konflikt interesov, zato so se člani prodajnega konzorcija dogovorili za poseben mehanizem za njegovo obvladovanje.

Banka Koper tako ne bo sodelovala v pogajanjih s potencialnimi kupci, na vpogled ne bo dobila nobenega dokumenta, vezanega na prodajo delnic Pivovarne Laško, prav tako s strani ostalih prodajalcev ne bo obveščena o vsebini pogajanj. Banki Koper bodo predložili le že usklajeno pogodbo o prodaji delnic, ki jo bo podpisala po lastni presoji, izhaja iz obvestila DUTB, ki so ga dobili v Laškem.

Zanimanje za Pivovarno Laško je po poročanju medijev veliko, uradno pa ga je izkazal tudi globalni pivovarski velikan, nizozemski Heineken. Po poročanju medijev naj bi se rok za zavezujoče ponudbe iztekel konec meseca, kot možen datum za to pa se omenja tudi že ta četrtek.

Novi lastnik, ki bo prek nakupa Pivovarne Laško dobil tudi Pivovarno Union, bo moral laškega pivovarja tudi dokapitalizirati, neuradno za vsaj 75 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.