Po petih dneh Slovenca našli mrtvega

Hrvaški gorski reševalci so po petih dneh iskanja našli mrtvega 68-letnega Slovenca, igralca Mira Podjeda, ki se je v četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija nad Orebićem.
Oglej si celoten članek

Slovenec, ki je veljal za izkušenega planinca, se je prejšnji četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija na hribu Zmijino brdo nad Orebićem na polotoku Pelješac.

Truplo so našli blizu vrha gore na zelo strmem delu izven planinskih poti, so še sporočili. Kot so ocenili, je 68-letnik očitno zavil s poti, da bi se skril pred soncem.

Na truplu niso našli poškodb, zato domnevajo, da je umrl zaradi slabosti. Več podatkov bo znanih po preiskavi, po kateri bodo truplo tudi odpeljali z gore, so še zapisali na spletni strani Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS).

Reševalci so preiskali ogromno in nepregledno področje, njim in vodnikom s psi pa so delo oteževale zelo visoke temperature. Danes ponoči in zjutraj so še preiskovali območje Šćićeva, saj so predvidevali, da bi to lahko bilo eden od ciljev pogrešanega, vendar na začetku brez rezultatov. Od jutra se je iskanje nadaljevalo s štirimi ekipami, potem ko so na terenu že utrujenim pripadnikom HGSS iz Orebića prišli na pomoč pripadniki HGSS iz Drniša ter vodniki s psi iz Gospića in Karlovca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.