Po pravico s piščalkami

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Protest. Delavci Karoserij pred občino, inšpektorat in Durs.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Imam 37 let delovne dobe. Edini od družine sem zaposlen. Z muko se prebijamo iz meseca v mesec. Lastnik podjetja nam je dolžan tri plače in regres,” je za Žurnal24 pojasnil 55-letni Branko Krajnc, delavec pri mariborskem podjetju Karoserije. Tako kot njegovih 40 kolegov je včeraj s protestom pred Mestno občino Maribor (MOM), območno enoto inšpektorata in davčno upravo opozarjal na svoj položaj v podjetju. Naj spomnimo, da se agonija Karoserij vleče že mesece, saj delavci ne morejo doseči, da bi podjetje šlo v stečaj. Poleg neizplačanih plač, regresa in jubilejnih nagrad pa so sindikati tam opozarjali na mobing lastnika Franca Unuka do zaposlenih. Kot trdijo sindikalisti, naj bi jih namreč zmerjal, da so pijanci in kradljivci.

Denarna pomoč z MOM

Na MOM, kjer je delavce sprejel podžupan Janez Ujčič, so zbranim razdelili obrazce za enkratno denarno pomoč iz županovega sklada Darujmo s srcem. “Zaposleni lahko v kratkem iz tega naslova pričakujejo od 50 do 250 evrov enkratne denarne pomoči,” je pojasnil Dušan Mlakar, sindikalni predstavnik v Karoserijah. Martin Dular pa po shodu dodaja, da bodo v naslednjih dneh videli, ali so s protestom dovolj opozorili tudi inšpektorat in Durs, da bodo zoper lastnika ukrepali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.