Virant: Omrežje tranzicijske levice stavilo na Šarca in mu odprlo pot v medije

Foto: Anže Petkovšek Volitve 2017 Marjan Šarec Foto: Anže Petkovšek Predsedniške volitve 2017
"Slovensko volilno telo ves išče nove obraze."
Oglej si celoten članek

Volivci, ki so glas oddali na predčasnih volitvah, so v drugem krogu predsedniških volitev Borutu Pahorju namenili 52,95 odstotka, Marjanu Šarcu pa 47,05 odstotka glasov, je objavila Državna volilna komisija.

Gregor Virant je na Pop TV uspeh Šarca pripisal dvema dejavnikoma: "Najprej, slovensko volilno telo ves išče nove obraze. Drugo dejstvo pa je, da je omrežje tranzicijske levice stavilo na Šarca. Ne zato, ker bi ga Kučan osebno odprl, pač pa zato, ker so mu odprli pot v medije. Toda, če ne bi imel političnega talenta, se to ne bi zgodilo." 

V taboru Pahorja, kamor so prispeli tudi predstavniki Desusa s predsednikom stranke Karlom Erjavcem na čelu, se je po objavi rezultatov predčasnih volitev razlegel glasen aplavz.

Gre za izide predčasnih volitev, ki so potekale med torkom in četrtkom in na katerih je glasovalo 26.562 volivcev oziroma 1,54 odstotka volilnih upravičencev.

Državna volilna komisija pa bo prve delne neuradne izide današnjega glasovanja začela objavljati kmalu, odločitev volivcev bo predvidoma znana po 20. uri.

Današnjega glasovanja se je sicer do 16. ure udeležilo 30,45 odstotka volilnih upravičencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:21 12. November 2017.

    Glede nato da so danes večinoma volili upokojenci bo zmaga ostala pri Pahorju. Mladi in izobraženi večinoma volijo za Šarca …

  • 19:17 12. November 2017.

    samo zavajanje ljudi s temi predčasnimi volitvami,da lahko potem ............

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.