Po predorih spet 100 km/h

Foto: Žurnal24
Delavci družbe SCT so ponoči končali rezkanje vozišča v predoru Dekani, še zadnjem od sedmih predorov, v katerih je bila vožnja ob dežju omejena na 60 kilometrov na uro.
Oglej si celoten članek

Delavci so delo v štiristo metrih predorske cevi predora Dekani v smeri proti Kopru končali še pred predvideno šesto uro zjutraj, tako da promet zdaj poteka nemoteno, je povedal Marjan Koler iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v RS. Ker so s tako imenovanim finim rezkanjem, pri katerem so odstranili med tri in pet milimetrov podlage, zagotovili ustrezno drsno trenje in hrapavost betona, bo odslej v predorih hitrost omejena na sto kilometrov na uro tudi ob dežju, je pojasnil.

Dela v predorih Tabor, Kastelec in Dekani na primorskem avtocestnem kraku je SCT začel petega maja. Že prej, med 11. in 26. aprilom, pa so podlago sanirali tudi v štirih predorih na Štajerskem, in sicer v predorih Trojane, Podmilj, Ločica in Jasovnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.