Po ribiškem pristanišču še Sveti Jernej

Foto: Žurnal24 Po besedah piranskega župana Petra Bossmana bodo še letos sprožili postopke za u
Piran. Obalni zid ribiškega pristanišča v zelo slabem stanju. Postopki za Jernejev kanal še letos.
Oglej si celoten članek

Piran. “Ureditev ribiškega pristanišča je zahtevna zgodba, območje je utesnjeno, odkrivali smo nove razpoke. Prvotno je bilo mišljeno, da se bo obalni zid obnavljal s kopnega, vendar se je izkazalo, da je v zelo slabem stanju,” sta včeraj povedala nadzornik Jože Maver in Ivan Bakič, ki v javnem podjetju Okolje Piran vodi inženiring.

Župan Peter Bossman si je ogledal gradbišče in potek del. Dejal je, da je z obnovo zadovoljen, in dodal: “Verjamem, da bomo projekt izpeljali do konca v predvidenem času. Kar se tiče Jernejevega kanala, pa bomo postopke za ureditev sprožili še letos. Trenutno stanje je sramota.

Dvigalo bo
V sklopu investicijskega programa je predvideno mobilno dvigalo; staro nima ustreznih atestov. Morda bo kam postavljeno kot tehnični spomenik, vendar mora stroka določiti, kam. Ribiči pa tudi niso zahtevali, da bi ostalo,” je še povedal Bakič.

Za prenovo je predvidenih še 25 zabojnikov za spravljanje ribiških mrež in kamnite mize za prodajo svežega ulova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.