Tako so se v NSi odločili glede koalicije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na podlagi predloga koalicijske pogodbe je izvršilni odbor NSI soglasno sprejel tri sklepe.
Oglej si celoten članek

Po triurni razpravi so v NSi na seji izvršilnega odbora sprejeli tri sklepe. V razpravi so namreč prišli do ugotovitve, da je sedanja oblika koalicijske pogodbe neprimerna, da bi jo lahko Nova Slovenija podpisala. "Z vsebino nismo zadovoljni," je dejal predsednik stranke Matej Tonin. 

Izvršilni odbor je pogajalski skupini naložil, da začne z novimi pogajanji in da v koalicijski pogodbi skuša izboljšati ukrepe na področju zdravstva, davkov in gospodarstva, sodstva, pokojninskega sistema, šolstva ter kmetijstva in podeželja. "Tukaj jim nalagamo, da dosežejo bistvene premike in izboljšave," je povedal Tonin. 

Pogajalska skupina ima tako do ponedeljka čas, da doseže premike na področjih, kjer želijo izboljšati ukrepe. 

Pogajanja tečejo na obeh straneh

Jutri se bodo stranke, zbrane okoli Marjana Šarca, spet usedle za skupno mizo. Na sestanku bodo pogajalci NSi podali svoj seznam pripomb. V NSi sicer poudarjajo, da se o kadrovskem delu ne želijo pogovarjati, dokler ne bo dosežen dogovor glede vsebine. 

Izvršilni odbor stranke se bo spet sestal 16. julija, ko bodo preverili dosežke pogajalske skupine. Če bodo našli skupne točke z Listo Marjana Šarca, bodo takoj izvedli interni referendum o sodelovanju. Če skupnih točk ne bo, se bodo zahvalili za sodelovanje. 

Še vedno se pogajajo tudi s SDS, kjer so po Toninovih besedah vsebinski napredki nekoliko boljši. Po sestankih, ki so jih imeli, so v 95 odstotkih vsebine usklajeni, medtem ko ostaja 5 odstotkov, ki bi jih bilo treba uskladiti. Največje razlike med strankam so trenutno na področju zdravstva. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 16:21 11. Julij 2018.

    če ne bi bilo stricev iz ozadja b bil ta svet lepši, drugače pa lutke lutkovnega gledališča lepo igrajo svoje …

  • 08:16 11. Julij 2018.

    Z vsebino nismo zadovoljni …. Ostržek izsiljuje, ampak se bo opekel.

  • 07:54 11. Julij 2018.

    Če bi tile izvoljeni tipčki želeli tej državi dobro, bi sestavili kompetentno tehnično vlado, tako pa se samo borijo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.