Po kritikah ministrov udaren tvit Marjana Šarca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Šarec poudarja, da je vlada Počivalšku naročila, da poskrbi za zaščitno opremo že konec februarja.
Oglej si celoten članek

Ministri nove vlade Janeza Janše so včeraj poudarjali, da je bilo stanje z zaščitno opremo v državi, ko so oni prevzeli oblast katastrofalno, o čemer smo med drugim pisali v prispevku Katastrofalni podatki, kako malo zaščitnih mask imamo.

Obrambni minister Matej Tonin je po seji sveta za nacionalno varnost dejal, da je bilo stanje glede zaščitne opreme 13. marca zaskrbljujoče, a da so sprejeli vse potrebne ukrepe, da nabave v naslednjih dneh maksimalno povečajo. 

Številke Katastrofalni podatki, kako malo mask imamo

Za nabave naj bi skrbelo ministrstvo za gospodarstvo Zdravka Počivalška, ki je resor vodil tudi v času prejšnje vlade Marjana Šarca, in v naslednjih dneh zagotovilo za več milijonov evrov zaščitne opreme. 

Foto: Profimedia maska, koronavirus

Šarec je danes objavil tvit, iz katerega je razvidno, da je vlada Zavodu za blagovne rezerve že 27. februarja naročila, da zagotovi potrebno zaščitno opremo. "Spadal je pod ministra Počivalška takrat in spada danes," je poudaril Šarec.

Iz sklepa vlade je sicer razvidno, da je vlada sprostila blagovne rezerve in sklenila, da jih je potrebno nadomestiti najpozneje do 31. decembra 2020.

Koronavirus Minister za zdravje Tomaž Gantar: Zamudili smo teden do deset dni

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 90

  • 12:54 20. Marec 2020.

    J.J. naj aktivira vardo za boj proti koroni, pa Patrije naj jim naroči. Potem pa bejš u Butale na Okope …

  • 12:50 20. Marec 2020.

    Kdaj bo J.J. naročili Patrije ? Za plačilo mask pa bo prodal še kakšno podjetje v državni lasti.

  • 12:44 20. Marec 2020.

    Sicer pa ta vlada razen kadrovskih sprememb, dviga svojih plač in nekaj polukrepov še ni nič pokazala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.