Po zimi se nam bo kolcalo, prihaja najtoplejše leto

Foto: bralka
Foto: bralka
Zaradi globalnih podnebnih sprememb naj bi bilo leto 2013 najtoplejše leto do zdaj. Temperatura naj bi bila v povprečju višja za kar 0, 57 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

Napoved najtoplejšega leta temelji na raziskavah in podatkih Univerze East Anglia, Nasinega inštituta, ter ameriškega združenja za oceane in ozračje. "Naraščajoče temperature so posledica globalnega segrevanja in povečane količine toplogrednih plinov," je dejal klimatolog Dave Britton.

Ni nujno, da se bo ogrelo vse

Po besedah znanstvenikov pa to ne pomeni, da se bo v vsaki regiji, v vsakem mestu mestu ozračje segrelo za približno pol stopinje C. Podnebne spremembe imajo namreč na različne regije različne vplive.

Spremembe se že kažejo z različnimi vremenskimi pojavi. Npr. orkan Sandy, poplave, visoke temperature pozimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:11 25. December 2012.

    Joj da vas ni sram s takimi "novicami"! To glede globalnega segrevanja ki ga naj bi povzročil človek je bilo …

  • 12:12 25. December 2012.

    Ja, pa 28.7.2046 ob 7:44 bodo počrpali zadnjo kapljo nafte.

  • 10:59 25. December 2012.

    Ah, "toplogredni" znanstveniki. Trla baba lan, da ji mine dan. Od svojega nastanka se je planet zemlja ciklično hladil in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.