"Pobalini iz SDS naj se malce umirijo"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Bilo bi dobro, če bi Janševi pristaši pobalini malce umirili svoje strasti," pravi predsednik stranke DeSUS in minister Karl Erjavec, ki je prepričan, da Sloveniji sledijo nove predčasne volitve.
Oglej si celoten članek

"Če najvišji predstavniki držav, izvoljeni od ljudstva, ne spoštujejo standardov pravne države, kako naj mi pričakujemo od državljanov, da jih bodo spoštovali oni?" se je v oddaji Resnica na eni izmed slovenskih televizij, ki jo povzemajo Slovenske novice, vprašal predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Po njegovem mnenju trenutna koalicija ne more sodelovati, tudi če predsednik vlade Janez Janša odstopi.

"Stvari so tako daleč, da ni več povezanosti med strankami, da bi šli skupaj naprej. Smo na poti do predčasnih volitev. Trenja so prehuda," je prepričan Erjavec, ki je spet ponovil, da bi zaradi ugotovitev komisije za preprečevanje korupcije tako premier kot ljubljanski župan Zoran Janković morala odstopiti.

"Zapisi so pobalinski"

Erjavca je sicer razburil tudi način komuniciranja stranke SDS, zlasti zaradi njenih objav na Twitterju. "To so zelo neresna sporočila. Gre za najmočnejšo stranko v koaliciji, ki ima za razmere v državi tudi odgovornost. Ti zapisi so pobalinski. Stvar je preresna, da bi se tako po domače zafrkavali. Bilo bi dobro, če bi Janševi pristaši pobalini malce umirili svoje strasti," je po poročanju Slovenskih novic povedal Erjavec.

Šef stranke DeSUS pa ne verjame, da bi koalicija lahko še delovala: "Tako daleč smo, da tudi če Janša odstopi in ponudi drugega kandidata, ni več tiste povezanosti med strankami v koaliciji, da bi šli skupaj naprej. Smo na poti do predčasnih volitvah. Trenja so prehuda, tudi taki tviti vplivajo na to," je zatrdil.

Erjavca hkrati preseneča, da sta oba predsednika, tako Janša kot Janković, v matičnih strankah dobila skoraj popolno podporo. "Problem je v ljudeh, ki podpirajo tak način delovanja. Gre za mentaliteto, ki je zelo nevarna."

Boj za stolček v DeSUS

V začetku tedna se izteče rok za vložitev kandidatur v organe in funkcije DeSUS, ki jih bodo volili na kongresu 1. marca. Karl Erjavec je napovedal boj za vnovični mandat na čelu stranke, z njim pa naj bi se pomerili še trije kandidati. Kandidaturo sta potrdila predsednica DeSUS Ljubljana Meta Vesel Valentinčič in generalni sekretar Ljubo Jasnič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 00:24 7. Februar 2013.

    Ne sam pobalini , tudi splošna većina SDS sestavljena iz idiotov !

  • 20:59 6. Februar 2013.

    Naredili so zelo veliko konkretnega-zase.<br />Sedaj vzdržujejo kaos, da brišejo sledi.

  • 12:21 22. Januar 2013.

    Klika so tvoji častilci rdeče peterokrake morilske zvezde s 50 stotini(majhen,siv in nič vreden)na čelu!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.