Pocenitev bencina in dizla

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dobra vest za voznike; cene naftnih derivatov se opolnoči cenijo.
Oglej si celoten članek

Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 0,9 centa na 1,176 evra, dizel pa za tri cente na 1,020 evra. Zaradi delne liberalizacije trga naftnih derivatov lahko ceno 100-oktanskega bencina in kurilnega olja odslej, kot je znano, določajo trgovci.

V soboto je začela veljati nova uredba o oblikovanju cen naftnih derivatov, po kateri roko nad ceno drži država le še za 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo, medtem ko bodo ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja odslej določali trgovci.

Vlada, ki se je za delno liberalizacijo trga naftnih derivatov odločila pretekli teden, trgovcem pri oblikovanju cen 98- in večoktanskega bencina ter kurilnega olja ni postavila omejitev. To pomeni, da trgovci lahko ceno spreminjajo tudi večkrat na dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.