Počitnice so pred vrati

Foto: Žurnal24 Mladinski center Krško tudi letošnjega julija pripravlja brezplačni tečaj rolanj
Priložnosti za ustvarjanje in zabavo osnovnošolcev je v Posavju precej, na Dolenjskem bolj malo.
Oglej si celoten članek

Le še dva šolska dneva sta ostala do počitnic in marsikateri od staršev se še sprašuje, kje in kako bo dobra dva poletna meseca preživel njegov otrok. Tistim iz krškega konca je lahko, če so prejeli letak, ki sta ga izdala tamkajšnja Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti (LAS) in Mladinski center (MC), vse jasno. Naštetih je namreč več kot trideset različnih dejavnosti: od aktivnih počitnic, oratorijev, takšnih in drugačnih delavnic, ogledov filmov, tečajev, športnih iger, pohodov in taborov. Dejavnosti potekajo od prvega do zadnjega dne počitnic in večina je brezplačnih.

 

Novomeška zmeda

Nekaj informacij o počitniških dejavnostih nam je uspelo pridobiti od Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD), Društva prijateljev mladine Mojca, Dolenjskega muzeja in Rdečega križa ter iz oglasov, ki smo jih zasledili. V dolenjski prestolnici pa ni nikogar, ki bi informacije o počitniškem dogajanju zbral na enem mestu, kar bi šolarjem in njihovim staršem prišlo še kako prav.


V Novem mestu le za vzorec
Na novomeškem koncu takšnega letaka ali karkoli temu podobnega nismo zasledili, zato smo se na lov za počitniškimi informacijami odpravili sami. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) pripravlja ustvarjalni program Otroški svet, ki bo potekal julija med 10. in 12. uro na terasi nekdanje restavracije Breg. V Dolenjskem muzeju pripravljajo muzejske delavnice, vendar sta za zdaj znana le datuma 26. in 27. junij ter uri od 10. do 12. ure. Društvo prijateljev mladine Mojca ima v Dolenjskih Toplicah tabor v tedenskih terminih do 23. avgusta, ki pa so večinoma že zasedeni. Izvedeli smo še za jezikovne delavnice angleščine in nemščine Lizika, ki jih v Športni dvorani Marof pripravlja Konvikt, ter za Gripove športne tedne Đura Oluića.
Matjaž Kuzma
iz Agencije za šport nam je povedal, da so med počitnicami nameravali ponujati vadbo v športnem parku Loka, za kar so se tudi javili na razpis ministrstva za šolstvo in šport. Odločbe še niso dobili, tako da ne vedo, ali bodo vadbo čeprav ne gre za organizirano, temveč zgolj za dostop do igrišč lahko omogočili.

Zmagovalka je Kostanjevica
Glede na velikost občine nas je presenetila številčnost in kakovostna izbira dejavnosti, ki jih bosta v Kostanjevici na Krki šolarjem letos ponudila tamkajšnje Društvo prijateljev mladine (DPM) in Galerija Božidar Jakac.
DPM pripravlja: oglede filmov v novomeškem Planetu TUŠ, mini šolo jahanja, likovne, kuharske, lutkovne, naravoslovno-tehnične in športne delavnice ter ob zaključku počitnic še pohod in piknik. Kostanjeviška galerija pa kiparsko delavnico in ustvarjalnice ob Forma Vivi 2008 ter ob razstavi Sanija Červeka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.