Pod balkonom ležala mrtva moški in ženska

Foto: Profimedia
V nedeljo zjutraj so pod balkonom stanovanjskega bloka našli trupli moškega in ženske.
Oglej si celoten članek

Policijo je v nedeljo nekaj po 8. uri zjutraj občanka obvestila, da pod balkonom stanovanjskega bloka ležita mrtva moški in ženska. "Na kraj je odšla policijska patrulja, ki je zavarovala območje kraja najdbe trupel. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za 49-letno Koprčanko in njenega 51-letnega izvenzakonskega partnerja, sicer državljana Hrvaške," so sporočili s PU Koper. Gre za izvenzakonska partnerja.

Policisti in kriminalisti so na kraju zbrali potrebna obvestila in opravili ogled kraja dejanja. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo obeh najdenih trupel. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi za razjasnitev vseh okoliščin. O smrti hrvaškega državljana so obvestili hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji. 

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper, Dejan Grandič je dejal, da z odgovori na vprašanje, kaj je bil motiv za dejanje in ali je bilo pri tem dogodku storjeno kaznivo dejanje, še ne razpolagajo, saj sta v teku obdukciji in forenzična preiskava. Za zdaj je jasno, da policija nima nobene evidentirane prijave kršitve javnega reda in miru ali kaznivega dejanja z elementi nasilja ne za moškega ne za žensko. V tem trenutku tako ni mogoče potrditi, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora.

Na truplu ženske so bile vidne določene poškodbe, ki kažejo na nasilje. Zbrana obvestila potrjujejo tudi to, da naj bi v kritičnem trenutku med moškim in žensko prišlo do prepira. Tekom ogleda kraja dogodka so zavarovali več sledi in predmetov, ki bodo pomagali razjasniti okoliščine dogodka. Potrdil je tudi, da v kritičnem trenutku v stanovanju ni bilo tretje osebe. 

Grandič je potrdil, da sta oba padla z višine, kdo je padel prvi, pa je nemogoče razjasniti. "Nihče ni videl dejanskega padca," je dejal. 

Kdaj bodo znani rezultati obdukcij in forenzične preiskave, Grandič ni mogel napovedati.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:57 9. November 2020.

    Ljubezen nam je vsem v pogubo

  • 11:45 9. November 2020.

    Še veliko takih najdb bo po zaslugi tiranije

  • 11:41 9. November 2020.

    KJE? manjkajo pomembni podatki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.