Pod Snago še psi in mačke

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Azil za živali. MOM se je odločila za Snago. Mačja hiša se bo pritožila nad rezultatom razpisa.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Odločili smo se za Snago,” je dejal Milan Mikl, podžupan Mestne občine Maribor (MOM). Včeraj je namreč razpisna komisija sporočila, kdo bo po novem upravljal mariborsko zavetišče za živali. Naj spomnimo, da je od odprtja novega azila upravitelj Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki pa se spopada s hudimi likvidnostnimi težavami. Zaposleni niso prejeli plač že pet mesecev.

Najnižja cena ni bila merilo

Čeprav je po odpiranju ponudb kazalo, da bo zaradi najnižjih ponujenih cen izbrana za upravljanje Mačja hiša (MH), temu ni bilo tako. “Res je, da je imela MH najnižje cene, vendar so se nam porodili nekateri dvomi. Med drugim so nas prepričali tudi dokumenti Veterinarske uprave Republike Slovenije (Vurs) o postopkih, ki tečejo zoper sedanjo vodjo azila Jasmino Vrbnjak, in tako smo se odločili raje za Snago,” je dodal Mikl.

Vurs vodi dva postopka

Na Vursu so nam potrdili, da zoper Vrbnjakovo tečeta dva postopka, in sicer kot odgovorno osebo zaradi opustitve ukrepov zaščite zdravja živali in ljudi. Vrbnjakovi pa se je v bran postavila Helena Jovanović Hacin, direktorica MH, ki je za Žurnal24 pojasnila, da gre “zgolj za administrativni postopek in nič večjega”.

Direktorica MH je dodala, da je presenečena nad odločitvijo občine in da njihov odvetnik že sestavlja pritožbo. “To, kar se dogaja, je po domače povedano svinjarija. Mi smo po točkovanju dosegli skoraj vseh sto točk, Snaga pa okoli 50. Opozorili so me že, da se lahko zgodi tak razplet, vendar kaj takega res nisem pričakovala,” je sklenila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:33 15. December 2011.

    Snaga hoče samo dobiček vlečt. Pa naj bo to od živali zdej.<br />Lepo bodo upoštevali zakon minimalno kolikor se da …

  • 16:26 13. December 2011.

    vse kar se dogaja v Mb je zadnje čase velika svinjarija, Zakaj mnenje nas ljudi več nič ne šteje? Mi …

  • 11:55 13. December 2011.

    Kako lahko na nekem razpisu sodeluje podjetje, ki takšne dejavnosti sploh nima vpeljane , ni do sedaj upravljalo, niti nima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.