Podaljšali rok

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Podaljšali rok za oddajo pripomb na vrednost nepremičnin.
Oglej si celoten članek

Po zakonu o evidentiranju nepremičnin so kazni za lastnike, ki ne posredujejo manjkajočih podatkov ali posredujejo napačne podatke, za fizične osebe od 41 do 626 evrov, za pravne osebe od 423 do 2504 evre, za odgovorno osebo pravne osebe pa od 41 do 1669 evrov.

Lastniki nepremičnin bodo lahko podatke o svoji nepremičnini uredili tudi po 25. novembru, ko se izteče rok za posredovanje pripomb na vrednost nepremičnine. Na ministrstvu za okolje in prostor opozarjajo, da je pomembno, da bodo lastniki podatke o nepremičninah uredili do uporabe podatkov v davčne namene.

 

Spremembe lahko posredujejo z obrazci po pošti ali prek spletne aplikacije, dostopne na spletni strani www.obvescanje.si. Izpolnjen obrazec lahko lastnik pošlje na obvescanje.gu@gov.si, po pošti na naslov Gursa ali ga dostavi osebno na najbližjo geodetsko pisarno. Pomanjkljivost v evidentiranju lastništva in v primeru, ko ni prejel obvestila, lahko lastniki od ponedeljka javijo tudi na telefonsko številko 01 478 4800.

 Lastniki lahko podatke o lastništvu urejajo v katerikoli pisarni geodetske uprave, ne glede na to, kje je lokacija nepremičnine in kje ima lastnik stalni naslov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.