Podaljšali rok za zaposlitev prejemnikov socialne pomoči

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zavod za zaposlovanje je podaljšal rok za oddajo ponudb na javnem povabilu za spodbujanje zaposlovanja prejemnikov denarne socialne pomoči. Delodajalci lahko oddajo ponudbe do porabe sredstev, po novem najkasneje do 30. junija letos, so danes sporočili z zavoda.
Oglej si celoten članek

Rok za oddajo ponudb je bil podaljšan z namenom, da bi še dodatno spodbudili zaposlovanje in izboljšali zaposlitvene možnosti brezposelnih, ki prejemajo denarno socialno pomoč pri centru za socialno delo.

Javno povabilo se torej ne zaključuje 31. marca, kot je bilo predvideno po podaljšanju roka v novembru, in delodajalci lahko še naprej oddajo ponudbe.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v Sloveniji najmanj eno leto, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Pridobijo lahko subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki prejemajo denarno socialno pomoč, pri čemer so zadnjih šest mesecev neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi ali starejši od 50 let ali nižje izobraženi.

Za pridobitev subvencije morajo brezposelni v celoti ustrezati omenjeni ciljni skupini in zahtevam prijavljenega prostega delovnega mesta, na katerem se bodo zaposlili. Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto za polni delovni čas, torej 40 ur na teden, oziroma za krajši delovni čas v skladu odločbo o invalidnosti. Subvencija za zaposlitev s polnim delovnim časom znaša 4500 evrov oziroma sorazmerno manj za zaposlitev s krajšim delovnim časom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.