Podaljšan vikend na obali? Ne, hvala.

Foto: Žurnal24 Maja Kalan (Foto: Anže Petkovšek)
Prvi poletni vikend, ki bo ob tem še za dan daljši kot običajno, vabi na ceste.
Oglej si celoten članek

In so šli. V četrtek, takoj po službi, ali pa v petek zjutraj. Ati, mami, sin in hči. Z avtom, po slovenskih avtocestah, proti Primorski, pa čez mejo do Poreča. Na prvem zoženju (zelo verjetno na eni od naših neuporabnih cestninskih postaj) bo priletel novinar s snemalcem. “Gospod, koliko časa že čakate?” “Slabo uro. Vsako leto je slabše. Ko se začne sezona, obnavljajo ceste, prej pa celo zimo nič. Mi to plačujemo, gradbinci pa služijo. Hja, Vlačič pa Kresalova, njima pa ni treba, gospodje vklopijo modro luč – pa gremo!

Déjà vu*. Gospod šofer je samo pozabil, da je isto govoril tudi, ko se je nekega marčevskega jutra peljal v službo. Tudi takrat ni bilo prav, da so prenavljali cesto. Ker takrat pa ljudje hodijo v službo! “A ne morejo tega delati, ko smo na dopustu?!” Pa tudi zadnjih 15 let ima posebno vrsto amnezije, ki redno izbriše dogodke zadnjega leta. In tako se na morje vsakokrat zapeljejo: za veliko noč – ker je takrat na morju že topel sonček, pa se že zunaj posedi. In potem za 1. maj – ker imajo otroci prosto in ker je takrat na morju že za kratke rokave. Najpogumnejši se celo kopajo! Za dan državnosti – ker je podaljšan vikend pa ker že komaj čakamo, da gremo 15. julija potem zares na morje.

Včasih se res vedemo, kot da ob podaljšanem vikendu ni mogoče obiskati Vrbskega jezera, ekološke turistične kmetije v Logarski dolini, vinogradov v Prekmurju ali botaničnega vrta v Trenti. (* že videno)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.