Podatki o klicih do sobote

Foto: Žurnal24 Gorenak meni, da je vlada s spotom Čepinove sama sebe ustrelila v koleno. (Fo
Poslanec Gorenak odvetnika Mira Senico poziva, naj da v analizo vzorec krvi in s tem dokaže, da ni bil v hiši Baričevičevih na dan tragedije. Senica: "Ne bom dal svoje krvi SDS."
Oglej si celoten članek

Vinko Gorenak iz vrst SDS je danes v povezavi z zadnjimi namigovanji v aferi bulmastifi Mira Senico, odvetnika in partnerja notranje ministrice Katarine Kresal, pozval, naj na sodnomedicinskem inštitutu v analizo da vzorec krvi. S tem bi po Gorenakovih besedah ovrgel govorice oziroma namige, po katerih naj bi bila neidentificirana kri v hiši pokojnega zdravnika Saše Baričeviča prav njegova. Zakonski rok, ko bodo vsi operaterji uničili podatke o prometu klicev, poteče v soboto, 2. aprila. Operaterji jih namreč hranijo 14 mesecev. Gorenak naj bi predsednika vrhovnega sodišča pozval, naj sodišče o razkritju podatkov odloči takoj, še preden se ti uničijo.

Senica: Ne bom dal svoje krvi SDS
Miro Senica je vedno pripravljen darovati kri v humanitarne namene, ne bo pa dal svoje krvi SDS, so sporočili iz odvetniške pisarne Mira Senice. "Prav gotovo ne bom dovolil, da bi me stranka SDS poniževala na tak način, da bi kadarkoli in kakorkoli izpolnjeval njihove sprijene zahteve in podlegel njihovi umazani politični igri. Očitno si želi SDS podrediti vse ljudi v tej državi, saj si samovoljno jemlje pravico posegati v človekove pravice in človekovo dostojanstvo. Zmeraj pa sem pripravljen svojo kri darovati v humanitarne namene," je dejal Senica.

DNK ni v bazi
Spomnimo
– na začetku tega tedna je prišlo na plan, da so v prvem nadstropju hiše na Oražnovi 11, kjer je februarja lani umrl zdravnik Baričevič, našli madeže krvi, ki pripadajo tretji osebi. Po poročanju Požareporta kri ne pripada ne Baričeviču in ne policistu Juretu Šušteršiču, ki je bil ranjen v obračunu z bulmastifi. Portal je tudi navajal pričanje dveh oseb, ki naj bi 2. februarja lani z Oražnove ulice videli bežati odvetnika Senico.

Uporabil bo vsa sredstva
Senica se je na te trditve odzval. "Stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa. Nikoli v življenju nisem bil ne v stanovanju ne v garaži pokojnega dr. Saše Baričeviča. Tokrat ne bom izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integritete in dobrega imena, zato bom proti vsakomur, ki bo tovrstni lažnivi, podli, nizkotni in škodoželjni konstrukt širil, takoj sprožil civilnopravne in kazenske postopke ne glede na to, ali so to uradne osebe na tožilstvu, 'tako imenovane priče' ali kdorkoli tretji," je zanikal navedbe portala.

Odzvala se je tudi Kresalova, ki je zapisala, da ima dovolj "te perverzne inkvizicije. Že več kot leto dni se spušča megla v zvezi z mojo vlogo okoli zadeve Baričevič. V tej zadevi nimam kaj skrivati, ker imam popolnoma čisto vest. Zato pozivam vse – policijo, tožilstvo in sodišče –, naj javnosti predstavijo vse podatke o zadevi."

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.