Podatki o novih okužbah prav nič optimistični

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj so ob 1641 PCR testih potrdili 58 okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Četrtkovi podatki o okužbah so sicer malce boljši kot sredini - tudi za odtenek boljši od prejšnje srede, ko se je poznal učinek maturantskega vala - a razmere so daleč od tega, da bi lahko bili optimistični.

V četrtek je bilo opravljenih 1.641 PCR testov, odkrili so 58 novih okužb z novim koronavirusom, kar predstavlja 3,5 odstotka testov.

V primerjavi s prejšnjim četrtkom, ko je bilo okužb 62, je številka včeraj padla za 6,5 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 24.646 hitrih testov. 

Sedemdnevno povprečje se je znižalo za odstotek in zdaj znaša 59,6. Malenkost se je znižala tudi 14-dnevna pojavnost in zdaj znaša 38,8.

Hospitaliziranih je 29 oseb, dve več kot v sredo, na intenzivnem oddelku se jih zdravi osem. Smrtnih žrtev nismo zabeležili.

Stroka sicer svari, da je Slovenija tik pred cunamijem delta različice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.