Podeseteril spletno prodajo

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Rezultat. Prodaja prek spleta je izjemen potencial za rast, ugotavljajo v Hervisu.
Oglej si celoten članek

“Naše poslovanje lani je bilo glede na leto prej le malenkost slabše, glavni krivec je bila slaba zima skoraj brez snega v zadnjih dveh mesecih leta; k upadu pa nekaj gotovo pripomore tudi psihološki učinek protestov ter nesoglasij v koaliciji. Po drugi strani pa z veseljem ugotavljamo, da se nam je v zadnjem letu podeseterila spletna prodaja,” pravi Aleš Černe, prvi mož Hervisa.

Trgovec s športnimi oblačili in opremo je tudi pomemben sponzor. “Kriza ni vplivala na to, da bi se odločili za pomembne reze v sponzorska sredstva; slovenski šport podpiramo še naprej, ohranili smo sponzoriranje nogometne reprezentance, smučarske zveze ... Umaknili smo se le iz nogometnega pokala Slovenije, saj pričakovanih rezultatov v smislu popularnosti in gledanosti tekmovanja ni bilo,” pojasnjuje.

Tožba soseda

Hervisu sicer za vratom čepi tožba najboljšega soseda zaradi spora okoli prostorov v Kopru. Tožbeni zahtevek Mercatorja je bil izjemno visok, presegel je dva milijona evrov. Prva obravnava je bila na koprskem okrožnem sodišču februarja lani, nadaljuje pa se v petek. Spor med trgovcema je nastal zaradi prostorov, ki jih je imel Hervis najete v Mercatorjevem hipermarketu v Kopru. Iz njih se po izteku desetletne pogodbe z možnostjo podaljšanja namreč ni izselil vse do takrat, ko je našel nove primerne prostore za trgovino v letu 2010. Mercator je predlog sodišča za mediacijo odbil, nato pa je svoj odškodninski zahtevek močno znižal – z dobrih dveh milijonov na 342 tisoč evrov; višino škode mu je namreč izračunala najeta svetovalna hiša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.