Podiranje "Farčnikovega" imperija?

Foto: Žurnal24 Borut Farčnik in njegovi sodelavci ne morejo plačati kredita, ki so ga vzeli za
Za biatlonce plačujejo drugi. Nordijski del Smučarske zveze Slovenije (SZS) plačal prvi obrok biatlonskega kredita v višini 103.800 evrov. Kam gre ves pokljuški denar?
Oglej si celoten članek

"Pred dvema letoma ali tremi je bilo na skupščini SZS izglasovano (ko so jemali 1.600.000 evrov kredita za izgradnjo Pokljuke) da SZS najame ta kredit. Nekaj sredstev je moral biatlon sam zagotoviti. Rečeno je bilo, da bodo biatlonci sami iz naslova biatlonske pokljuške prireditve (tekme svetovnega pokala, op.p.) odplačevali ta kredit. Seveda teh sredstev niso dobili v dovolj veliki meri," nam je dejal vir iz smučarsko tekašnih krogov. Iz pogovora s štirimi funkcionarji iz nordijskega dela SZS je hitro razvidno, da "marsikomu ni všeč, da je šel denar za biatlonce. Naši klubi bodo zdaj ostali brez sredstev," pravi eden izmed njih.

Dejstvo je, da gre tu za denar, ki je bil namenjen klubom za rezultate v pretekli sezoni! Klubi bodo zdaj zagotovo najmanj tri mesece čakali, da bodo videli ta denar.
Izjava anonimnega vira iz tekaških krogov

Zaradi biatloncev bi lahko blokirali celo SZS
"Nordijski del je plačal prvi obrok kredita v višini 103.800 evrov. Edino nordijski del je imel sredstva. Ker je kredit zavarovan z menicami preko SZS, bi nam neplačilo obroka blokiralo vse račune," nejevoljno pravi še en naš vir iz vrha SZS in na vprašanje, kdaj pričakujejo vračanje sredstev, odgovarja: "Tudi sam se sprašujem, kdaj bodo sredstva vrnjena. Zakaj se nordijski denar porablja za biatlon? Hm...naj povem, da to ne podpiram, žal sem brez moči- višji interesi!"

In kdo so ti "višji interesi"?
"Jaro Kalan je tisti, ki je odločil, da gre denar tekačev za biatlonce. Še kakšnih 14 dni bo "visel" na SZS, potem bo pa počasi šel. A zdaj bo treba plačati še dolgove alpskih smučarjev," opozarja trener letos najuspešnejšega tekaškega kluba z Bleda Vinko Poklukar.

Foto: Žurnal24 null

Glede finančne situacije so želeli trenerji že včeraj sestankovati s predstavniki SZS. Na srečanju so nameravali izraziti zahtevo po denarju, ki je bil namenjen njim, a zaradi odsotnosti poslovnega direktorja nordijskih disciplin Primoža Ulage do tega sestanka ni prišlo.

"Zmenjeno je bilo, da te kredite plačuje biatlon. Ne vem, zakaj jih potem mi plačujemo! Jaz hočem samo denar, ki pripada mojemu klubu. Zahtevam le tisto, kar mi pripada po zakonu, in to do 16. junija. Sicer se ne grem več!" pravi Poklukar in dodaja, da mu je bilo obljubljeno, da bodo klubi dobili denar do predvidenega roka.

Foto: Žurnal24 null

A pri klubih je vseeno prisoten strah, da bodo še naprej plačevali namesto biatloncev. "Dokler ne bodo novi ljudje popolnoma in uradno prevzeli SZS, se bo to še naprej lahko dogajalo. Še vedno ima Jaro Kalan pomembno vlogo, pa Farčnik je zraven," pravi še en vir, ki je v smučarskem teku že vrsto let. Njegove informacije so drugačne od Poklukarjevih- kolikor ve, bodo klubi v najboljšem primeru na denar, ki bi ga morali dobiti za rezultate v že končani sezoni, čakali najmanj tri mesece.

Za več informacij o finančnem stanju biatlona smo kontaktirali tudi kranjskega podjetnika Boruta Farčnika, za finance zadolženega podpredsednika OK Pokljuka; slovenski (nešportni) javnosti znan tudi kot eden od osumljencev v gradbeni aferi "Čista lopata". Ta nas je usmeril na tiskovnega predstavnika Tomaža Šušteršiča, ki pa nam odgovorov še ni posredoval.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.