Podizvajalci izginjajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Študentski domovi. Čistilka trdi, da je za podizvajalca delala brez pogodbe in plačo dobivala na roke.
Oglej si celoten članek

Čiščenje. Od sedmih podizvajalcev, ki so septembra prek podjetja Cleaning prevzeli čiščenje študentskih domov (ŠD) v Rožni dolini v Ljubljani, v domovih delata le še podizvajalski podjetji – Goceja Jordanova in Delvete Zukanović.

Zakaj točno so podizvajalci odstopili od posla, direktorica ŠD Ksenija Preželj ni seznanjena. Je pa neuradno slišati, da naj bi se podizvajalci umaknili, ker so čistilke zaposlovali na črno, glavnega izvajalca, to je podjetje Cleaning, pa je zaradi številnih kršitev celo oglobila inšpekcija.

A tudi pri enem od še obstoječih podizvajalcev menda ni vse čisto. Ena od delavk (njeno ime hranimo v uredništvu) trdi, da so tudi pri Goceju Jordanovu čistilke pogodbe dobile v podpis šele drugi mesec dela, da so denar dobivale na roke brez plačilne liste in da ena dela celo prek študentske 
napotnice.

Jordanov je za Žurnal24 vse navedbe o nepravilnostih zanikal. Prežljeva pa pravi, da bodo vztrajali pri zahtevah, da so delavke pravilno plačane in da je njihov status urejen. Zato že pregledujejo pogodbe delavcev, ki delajo prek podizvajalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:02 22. November 2011.

    Kdaj bo Kdo naučil ljudi vsaj tega, da brez pogodbe NE Delat. In kdaj bodo ljudje Pogodbo Znali Prebrati , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.