Podjetje družine Šrot rubi picerijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Boško Šrot, ki je prek družbe Atka-Prima obvladoval skupino Pivovarno Laško in Mercator, prek sodišča rubi podjetnika Saša Škvorca, lastnika hiše z gostinskim lokalom.
Oglej si celoten članek

Okrajno sodišče v Kamniku bo četrtega aprila opravilo javno dražbo za stanovanjsko hišo z gostinskim lokalom in leseno teraso v okolici Kamnika.

Nepremičnino, ki je ocenjena na 151.800 evrov, bodo na drugi dražbi prodajali za 75.900 evrov. Dobrih 15.800 evrov varščine pa je treba položiti do konca marca, poročajo Finance.

Med upniki, ki rubijo Škvorca, so poleg Atka-Prime še Bawag banka, Republika Slovenija in Elektro Ljubljana. Lastnica Atka-Prima je z 10 odstotki Anica Aužner Šrot (preostanek je lastni delež Atka-Prime).

Boško Šrot je svojih pet odstotkov Atke prodal ženi junija 2010, tik pred sodno zamrznitvijo premoženja. Zakonca Šrot sta pijačarsko-medijski konglomerat obvladovala prav prek omenjene družbe.

Aužner Šrotova na vprašanje novinarjev časnika, koliko terjatev ima Atka-Prima, ni odgovorila. Na klice in SMS-sporočila se ni odzval niti Boško Šrot, priklicati pa niso uspeli niti podjetnika Škvorca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.