"Podlage za zaračunavanje so"

Foto: Žurnal24 Matoz in Pezdir sta prestrašila Elektro Maribor. Ali bosta Gorenjce premagala tu
Tožba proti Elektru Gorenjska na trhlih temeljih.
Oglej si celoten članek

Pri Elektru Gorenjska so prepričani, da so imeli in imajo vse pravne podlage za zaračunavanje stroškov vodenja računa. Ti trenutno znašajo 81,6 centa na mesec.

V začetku leta smo poročali, da je odjemalec zaradi zaračunavanja teh stroškov zoper Elektro Gorenjska vložil tožbo in da zahteva vračilo 26,70 evra.

Odvetniška pisarna Matoz pa je v tožbi zapisala, da je Elektro Gorenjska nadomestilo od novembra 2008 zaračunaval brez pravne podlage, saj so splošne pogoje, ki to nadomestilo določajo, sprejeli šele marca 2009.

Iz Elektra Gorenjska so nam posredovali splošne pogoje iz septembra 2008, ki so vključevali tudi stroške vodenja računa, in prilogo k računu, ki so jo poslali odjemalcem in s katero so jih obvestili o uvedbi te postavke.

Spomnimo, da je podobne stroške vodenja računa nameraval uvesti tudi Elektro Maribor, a so si po javnem protestu Društva za pravno državo, ki ga vodi Rado Pezdir, premislili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.