“Podmazati, a z malico”

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Sodišče. Nadzornik se ne spomni nič o podkupninah, ki naj bi jih zahteval Mally.
Oglej si celoten članek

Koper. “Ne spomnim se, da bi mi Gašpar G. Mišič kdaj omenil, da je Klavdij Mally zahteval od njega stanovanje ali poslovni prostor v smislu podkupnine,” je dejal Jože Bajec, direktor podjetja Euroing, ki je izvajalo nadzor pri gradnji Rezidence Park Lucija. Na koprskem okrožnem sodišču je potekalo sojenje zoper Klavdija Mallyja, nekdanjega predstojnika oddelka za okolje in prostor na piranski upravni enoti (EU), ki je obtožen jemanja podkupnine. Kazenski zakonik za to predvideva denarno kazen in do osem let zapora.

Stanovanje za dovoljenje
Mišič, zdajšnji piranski podžupan, trdi, da je Mally od njega zahteval stanovanje oziroma poslovni prostor v zameno za pridobitev gradbenega dovoljenja za Rezidenco Park Lucija, ki jo je gradil Mišič.

Na včerajšnji obravnavi so bile zaslišane nekatere priče, direktor Kraškega zidarja ter podjetnik Bojan Salamon pa sta se opravičila in na zaslišanje nista prišla. Bajec je včeraj še potrdil, da je Mišiču sam dejal, da bo treba Mallyja "podmazati", a da je s tem mislil zgolj na kakšno malico oziroma kavo.

Številne preiskave
Nekdanji referent na UE je povedal, da mu o podkupnini, ki naj bi jo od Mišiča zahteval Mally, ni znano nič.

Kakšnih posebnosti s to gradnjo ni bilo. Spomnim se, da je potekala razmeroma hitro,” je povedala Vojka Bole Delak, nekdanja načelnica UE. O številnih očitkih in podkupninah naj bi izvedela samo iz govoric in medijev, zato je odredila upravni nadzor. Hkrati je bilo več policijskih preiskav, ki po njenih besedah niso nikoli ničesar dokazale. “Takratni minister Gregor Virant je od mene zahteval, naj Mallyja odpustimo. Menila sem, da je bil vzrok vseh napadov njegovo članstvo v stranki LDS," je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.