Podoba Leka se spreminja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Iz zelo zanesljivih virov lahko potrdim, da Novartis ukinja blagovno znamko Lek," nam je povedal vir. V slovenskem farmacevtu navedbe zanikajo, hkrati pa priznavajo, da pripravljajo nekatere spremembe.
Oglej si celoten članek

"Novartis želi svoje blagovne znamke vizualno združiti oziroma poenotiti, da bodo recimo barve logotipov enake kot njihove tudi pri hčerinskih družbah. Prav vsa njihova podjetja sledijo enakim smernicam, ko gre za prevetritev podobe," so nam povedali v Leku. 

Podrobnosti sprememb nam niso želeli razkriti. Pravijo pa, da bodo poenotili barve logotipov. Na nekaterih elementih in proizvodih bo poleg oziroma namesto Lekovega Novartisov logotip. "Predvsem želimo dati vizualni občutek povezanosti z Novartisom," poudarjajo v Leku.

"Embalaža zdravil se ne bo spremenila"

Foto: Jaka Dimc Lekadol Pri tem pa dodajajo, da se podoba embalaže za zdravila ne bo spreminjala: "To želimo zelo jasno poudariti. Podobe embalaže ne bomo spreminjali, saj bi morali za to najprej dobiti dovoljenje agencije za zdravila."  

Obenem zagotavljajo, da Novartis nikakor ne namerava ukiniti blagovne znamke Lek. "Kvečjemu nasprotno. Novartis zelo pospešeno investira v Slovenijo. V štirih letih je ustvaril 1.100 delovnih mest, trend zaposlovanja pa se še nadaljuje," pojasnjujejo. 

"Lek je za Novartis zelo pomemben" 

Kot poudarjajo v Leku slovenski farmacevt v skupini Novartis slovi kot podjetje, ki je sposobno izdelati tudi tehnološko najbolj zahtevne izdelke. Zato ima znotraj skupine tudi zelo pomembno mesto.  

To po njihovem dokazujeta ta tudi dve veliki naložbi v letošnjem letu. V Biofarmacevtiko v Mengšu, odprli pa so tudi prvi objekt za proizvodnjo inovativnih zdravil v Sloveniji, prav tako v Mengšu. 

Foto: Profimedia Novartis Se pa v podjetju vendarle dogajajo nekateri premiki. Po naših informacijah je Novartis kadrovsko službo v Leku praktično ukinili in ta del družbe poslovanja premestili v matično podjetje.  

Mineva sicer dvajset let odkar je švicarski Novartis prevzel ljubljanski farmacevtsko družbo. "Lek je prepoznan kot ena izmed najboljših lokacij matičnega Novartisa," je pred kratkim povedal direktor Leka Vojmir Urlep.  

V teh dvajsetih letih je Novartisa v Slovenijo investiral 1,7 milijarde evrov. Tudi po tem kazalniku sod Lek v vrh med lokacijami švicarskega farmacevtskega velikana.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:55 23. December 2016.

    Krka je v prostem padu. Razvoj, prodaja, trgi, kadri, proizvodi, dohodek, vse gre v maloro.

  • 09:11 23. December 2016.

    Da, v našem in jugo ter vzhodem in ruskem okolju. Sicer ti pa podatek pove vse - v zadnjem času …

  • 09:03 23. December 2016.

    Janez, to žal ni edino merilo poslovne uspešnosti in "velikosti" nekega podjetja. Včasih je to žal programirano kupovanje socialnega miru …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.