Podpisi šestih poslancev so pristni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kriminalistična preiskava potrdila pristnost podpisov poslancev pod zahtevo za referendum o zakonu o državnem holdingu.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti so ugotovili, da so podpisi poslancev PS pod zahtevo za referendum o zakonu o državnem holdingu pristni. "Ugotovili smo, da so podpisi pristni, vsi so se izrekli, da so se podpisali sami in lastnoročno, tako da bomo o teh ugotovitvah obvestili državno tožilstvo," je danes dejal vodja ljubljanskih kriminalistov Branko Japelj.

Japelj je dejal, da so zadevo v sredo preverili in jo zaključili.

Kriminalisti so preiskovali pristnost podpisov šestih poslancev PS: Matjaža Zanoškarja, Gašparja Gašparja Mišiča, Romana Jakiča, Mitje Meršola, Jerka Čehovina in Petra Vilfana.

Politični pritisk na opozicijo?

Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer je ob tem včeraj dejal, da se je SDS odločila, da bo "v sklopu svoje moči, z instrumentalizacijo policije, izvajala politični pritisk na opozicijo, ker je dala podpise za referendum".

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa je na Möderndorferjeve očitke odgovoril s pojasnilom, da je bila prijava policiji anonimna in da je bila sprožena prek e-portala. "Policija je pač tako kot v predhodnem primeru opravila svoje delo," je dejal Tanko in zanikal, da bi šlo za instrumentalizacijo policije.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so DZ obiskali na podlagi anonimne prijave. Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa je zavrnil očitke, da bi bili postopki policije kakorkoli politično motivirani. Prav tako je ostro obsodil, da se ti postopki izkoriščajo za medsebojna politična obračunavanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:28 23. November 2012.

    Isto se podpisujejo, tako kot reče big boss, tako mora bit. Aja ,oni so bolj pametni.Se menda prej podpišejo potem …

  • 07:42 23. November 2012.

    Revež, pokazal si svoj IQ ...

  • 07:41 23. November 2012.

    Rada bi samo pojasnilo, kako so se podpisali poslanci, ki so bili v tem času v tujini (kakor je izjavila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.