Podpora vladi strmo navzdol

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi največ vprašanih volilo SDS in PS.
Oglej si celoten članek


Anketa Slovenski utrip kaže, da sedanje vlade ne podpira 72,3 odstotka vprašanih, podpira jo 21,6 odstotka vprašanih, 6,1 odstotka pa jih ni znalo odgovoriti. Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi največ vprašanih volilo SDS (9,3 odstotka) in PS (5,7 odstotka).

48,1 odstotka vprašanih je menilo, da bi morala vlada Alenke Bratušek zaradi razveljavitve nepremičninskega zakona odstopiti, 41,1 odstotka vprašanih pa je menilo, da ne.



Največ anketirancev je menilo, da bi bila najboljša možnost v trenutno politični situaciji predčasne volitve (44,8 odstotka), 15 odstotkov anketirancev na vprašanje o najboljši možnosti v trenutni situaciji ni znalo odgovoriti, da naj aktualna koalicija delo nadaljuje, pa je menilo 40,2 odstotka vprašanih.

V telefonsko opravljeni anketi je sodelovalo 911 polnoletnih prebivalcev Slovenije, opravila pa jo je Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:49 22. April 2014.

    kako t,o, saje to zelo uspešna vlada????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.