Podražitve hrane najbolj udarile po žepu upokojence

Foto: Žurnal24 Pomanjkanje denarja bodo najbolj občutili upokojenci in zaposleni z najniži plač
Sindikati zato pozivajo vlado, naj ukrepa pri zaustavitvi nižanja standarda upokojencev ter poskuša preprečiti povečevanje deleža prebivalstva, ki živi na robu preživetja.
Oglej si celoten članek

Delež izdatkov za prehrano predstavlja za upokojence z nizkimi pokojninami in zaposlene, ki prejemajo najnižje plače, najpomembnejši strošek, zato bodo ti ob predvidenih podražitvah prehrane najbolj prizadeti, pravijo v Sindikatu upokojencev Slovenije. Vse upokojenske organizacije pozivajo, naj se pridružijo zahtevam po ukrepanju vlade k zaustavitvi nižanja življenjskega standarda upokojencev in zaposlenih ter k preprečevanju povečevanja deleža prebivalstva, ki živi na robu preživetja.

Sindikat podpira Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki nasprotuje zadnjim podražitvam živilskih izdelkov, in se strinja z zahtevo po usklajevanju plač z rastjo produktivnosti.

Pripravljajo se demonstracije

Sindikat upokojencev bo povabil vse upokojence v Sloveniji k udeležbi na demonstracijah, ki jih bo organizirala ZSSS, če vlada ne bo ukrepala in preprečila nižanja življenjskega standarda zaposlenih in upokojencev.

Sindikat ponovno opozarja, da rast pokojnin ne sledi rasti plač. Usklajevanje pokojnin se opravlja z zamikom, tako da upokojenci, kot pravi sindikat, vedno bolj izgubljajo pri realni vrednosti zasluženih pokojnin. Številni upokojenci so letos izgubili pravico do varstvenega dodatka, za slednje so zadnje podražitve še posebej nesprejemljive, saj so mnogi že doslej živeli v revščini, so zapisali v sporočilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.