Podražitve na vidiku

Foto: Žurnal24 Deponiranje odpadkov je edino, kar bo na novomeških položnicah ostalo enako, saj
V Novem mestu dražji voda, kanalizacija in odvoz odpadkov; v Trebnjem ravnanje z odpadki.
Oglej si celoten članek

Predlagano povišanje cen komunalnih storitev bo novomeški občinski svet obravnaval ta četrtek, medtem ko so v Trebnjem nove cene za ravnanje z odpadki potrdili prejšnji teden. V občinah Mokronog - Trebelno in Šentrupert teh sprememb občinski svetniki še niso obravnavali.

Najprej voda, zdaj smeti
Višje cene za pitno vodo imajo v občinah Trebnje in Mokronog - Trebelno že od decembra. Če bo nove trebanjske cene za ravnanje z odpadki potrdilo tudi ministrstvo za okolje in prostor, se bo ta storitev obračunavala glede na število ljudi v gospodinjstvu. Nove cene tako prinašajo pocenitev za gospodinjstva z enim ali dvema članoma, za preostale pa podražitev. Gospodinjstvo naj bi plačevalo okoli 3,15 evra na mesec na člana gospodinjstva.

5-odstotno predlagano povišanje cen bodo novomeški občinski svetniki obravnavali v četrtek.

Občine, ki jih pokriva Komunala Trebnje, naj bi v prihodnje obravnavale še spremembe cen za odvajanje in čiščenje odpadnih ter padavinskih voda in praznjenje greznic.

Novomeščani v paketu

Novomeški občinski svetniki pa bodo odločali o povišanju cen tako oskrbe s pitno vodo kot odvajanja odpadnih voda, čiščenja in odvoza odpadkov. “Za doseganje polne lastne cene komunalnih storitev bi bilo treba cene povečati v povprečju za 22 odstotkov. S predlaganim sklepom pa je predvideno le petodstotno povečanje,” pojasnjujejo na mestni občini.

In kako se bo predlagano povišanje cen poznalo na položnicah? Štiričlansko gospodinjstvo v novomeški občini, ki po zdaj veljavnih cenah za komunalo plačuje 50 evrov, bo po predlaganih višjih cenah plačevalo 52 evrov, kar pomeni, da se bo skupni strošek gospodinjstva povišal za dobre tri odstotke.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.