Podrobnejša napoved: V teh krajih po Sloveniji bo snežilo

Foto: Profimedia
Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh
Oglej si celoten članek

Z današnjim dnem se bo začela koledarska zima. Na severu in severovzhodu bo ostalo pretežno jasno, od jugozahoda pa se bo postopno pooblačilo. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bodo popoldne in zvečer rahle padavine, v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem kot rahel sneg, napovedujejo vremenoslovci.

Začetek koledarske zime na severni polobli naznanja Sončev obrat ali zimski solsticij, do katerega bo danes prišlo ob 17.01. Koledarska zima bo trajala vse do spomladanskega enakonočja, ki bo 20. marca.

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje sicer za danes napoveduje, da bo sprva delno jasno in po nižinah megleno. "Čez dan se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, le na severu in severovzhodu bo ostalo precej jasno," pišejo pri Arsu. "Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bodo popoldne in zvečer rahle padavine, v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem kot rahel sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija."

xxx

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, marsikje v osrednji Sloveniji pa po nižinah večji del dneva oblačno ali megleno. Jutranje temperature bodo v severnih krajih od -9 do -5, drugod od -4 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli osem stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Foto: Profimedia Dež in veter

V petek bo na severovzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodni ter delu južne in osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Od 24. do 29. decembra

Od petka do srede bodo naši kraji večinoma pod vplivom obsežnega ciklonskega območja.

Prevladovalo bo večinoma oblačno vreme, nekaj jasnine bo občasno v vzhodni Sloveniji. Ob jugozahodnem višinskem vetru bo v petek začelo deževati v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije.

V soboto in nedeljo bo občasno deževalo, najmanj dežja bo v vzhodnih krajih. Tudi v začetku novega tedna bo verjetnost za padavine še povečana, sredi tedna se bo zmanjšala. Razmeroma toplo bo, jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije nad lediščem, najvišje dnevne pa bodo v notranjosti države od 5 do 10 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:03 21. December 2021.

    Bogi! Kaj pa zate ni brez veze, razen kovid teorij zarote. Zakaj sploh bereš, če je tako hudo?

  • 11:25 21. December 2021.

    ponoči bo temno in čez dan svetlo,to edino bi bila dobra napoved ,ker je branje napoved vremena že postalo čist …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.