Podrobnejša napoved: Zbudili se boste v mrzlo in megleno jutro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje za zvečer in ponoči napoveduje pretežno jasno vreme, proti jutru pa bo na vzhodu Slovenije oblačnost naraščala. "Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, na Primorskem ob šibki burji do 10 stopinj Celzija."

V soboto bo na zahodu sončno, v vzhodni polovici Slovenije bo predvsem zjutraj in dopoldne zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

V nedeljo, ponedeljek in torek bo pretežno jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Topleje bo.

"Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo je prehodno oslabelo, Alpam se bliža oslabljena hladna fronta, ki bo le s prehodno povečano oblačnostjo vplivala na vreme pri nas," razlagajo pri Arsu.

Od 19. do 24. oktobra

V torek in sredo bomo še v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v četrtek oslabelo. V višinah bo pihal toplejši jugozahodni veter. V petek bo nad severnim Sredozemljem najverjetneje nastal ciklon, hladna fronta bo v noči na soboto ali v soboto čez dan prešla naše kraje. Za njo se bo iznad zahodne proti srednji Evropi razširilo območje z visokim zračnim tlakom.

V torek in sredo bo večinoma sončno in še vedno suho vreme. Krepil se bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo v notranjosti od 0 do 6, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno oblačno, na vzhodu Slovenije bo še sončno in toplo.

Predvsem na zahodu bodo že možne manjše padavine. Pihal bo jugozahodnik. V petek kaže na oblačno in deževno vreme. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine zmanjša, spet bo hladneje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.