Podrobnejša vremenska napoved za naslednje ure: Mraz, sneg in veter

Foto: Profimedia
Vdor polarnega zraka, sneženje do nižin in močan veter.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. "Pihal bo jugozahodni veter," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na severozahodu okoli 12 stopinj Celzija."

Jutri bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. "Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 5, drugod od 8 do 12, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu. 

V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, v nedeljo bo oblačno s padavinami. "Ohladilo se bo," napovedujejo pri Arsu. "Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 m, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nekoliko niže. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja."

Kje lahko sneži po nižinah?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da bo mrzel zrak v soboto dosegel Nemčijo, v noči na nedeljo pa tudi Slovenijo. "Ob vdoru polarnega zraka bo nad Genovskim zalivom nastal sekundarni ciklon, ki bo upočasnil prehod vremenske fronte," pišejo pri Ciklon.si. "Zapihal okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa verjetno kar močna burja, ki bo najmočnejša pod Velebitom, kjer bodo sunki do 150 kilometrov na uro."

Napovedujejo predfrontno dogajanje že v petek in soboto, meja sneženja pa se bo v noči na nedeljo morda spustila do nižin - ocenjujejo, da se bo to zgodilo "vsaj na Notranjskem in v Zgornjesavski dolini"

Nestabilno vreme naj bi se nadaljevalo tudi v naslednjem tednu. "Kakega anticiklona nad Evropo ni videti," še pišejo pri Ciklon.si. "Morda bosta torek in sreda še suha, v četrtek pa srednjeročni izračun kaže novo poslabšanje vremena."

xxx

Arso napoveduje, da bodo padavine do ponedeljka zjutraj večinoma ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Še bo hladno in vetrovno.

"Nad severno in delom zahodne Evrope je ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Od jugozahoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak."

V ponedeljek se bo ciklonsko območje pomaknilo nad Balkan, nad Alpami se bo zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo že sredi tedna oslabelo. "V četrtek in petek bo nad severno in srednjo Evropo ciklonsko območje, ki bo verjetno vplivalo tudi na vreme pri nas," še pišejo pri Arsu. "Ob koncu tedna se bo nad Alpami in Sredozemljem znova zgradil anticiklon. Hladen zrak se bo umaknil na sever."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V ponedeljek in torek bo suho vreme, več sončnega vremena bo v torek, ko bo zjutraj zelo hladno. "V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine spet povečala, postopno bo nekoliko topleje," napovedujejo pri Arsu. "Pihali bodo večinoma jugozahodni vetrovi."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:11 3. Maj 2019.

    --Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Tiny.CC/Zenske

  • 09:17 3. Maj 2019.

    panika in strašenje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.