Podrobnejša vremenska napoved za praznike

Foto: Profimedia
Preden delate načrte, preberite vremensko napoved.
Oglej si celoten članek

"Če smo pretekli vikend po večini države, pretežno preživeli v zaprtih prostorih, saj je bilo oblačno, deževno in hladno, bomo v prihajajočem vikendu dobili priložnost da nadoknadimo 'zamujeno'," so nas z vremensko napovedju razveselili pri vremenskem portalu Neurje.si. "Vreme bo namreč krasno. Oblakov na nebu bo malo, dnevne temperature pa se bodo, po svežih jutrih, povsod po Sloveniji povzpele nad 20 stopinj Celzija. Najtopleje bo na Goriškem, kjer se bodo najvišje dnevne temperature dvignile do 25 stopinj Celzija."

xxx

Četrtek je minil v znamenju sončnega vremena z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature so se gibale od 14 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Za vikend bo jasno

V petek bo pretežno jasno. "Zjutraj bo na Primorskem še pihala šibka burja, ki bo čez dan večinoma ponehala," pravijo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12, najvišje dnevne od 18 do 21, na Goriškem in v Vipavski dolini do 23 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Območje visokega zračnega tlaka se je nad severno in srednjo Evropo še nekoliko okrepilo," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka danes nad naše kraje od severovzhoda prehodno nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak."

V torek in sredo večja verjetnost padavin

V nedeljo in zelo verjetno tudi večji del ponedeljka bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo počasi slabelo. "V torek in sredo se bo ciklon iznad severne Afrike pomaknil nad zahodno Sredozemlje in kasneje nad zahodno Evropo," pišejo pri Arsu. "Naši kraji bodo pod vplivom vlažnih južnih vetrov. Vpliv ciklona bo v četrtek oslabel. V petek se bo nad naše kraje razširil anticiklon."

V nedeljo bo pretežno jasno in toplo vreme, zapihal bo jugozahodni veter. "V ponedeljek čez dan bo oblačnost počasi naraščala, vendar bo še večinoma suho," še razlagajo pri Arsu. "Najvišje temperature bodo malo nad 20 stopinj Celzija. V torek in sredo se verjetnost za padavine poveča. Vetrovno in nekoliko hladneje bo. V četrtek in petek pričakujemo spet bolj stabilno vreme."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.