Pogajanja s podaljški

Reforma trga dela. Pogajalci pred novimi kompromis-
nimi predlogi. Ker soglasja ni, predlagajo podaljške.
Oglej si celoten članek

Socialni partnerji želijo, da bi se pogajanja in razprava v državnem zboru (DZ) o reformi trga dela podaljšali za mesec in pol. O tem se bo jutri odločala koalicija, pogajanja pa se bodo v vsakem primeru nadaljevala v sredo. Po načrtih naj bi sicer že 15. in 16. januarja reformo obravnaval pristojni odbor DZ, konec meseca pa še poslanci na plenarni seji.

Igor Antauer iz Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije pravi, da je treba nekatere rešitve preveriti v praksi, še precej stvari je nedorečenih, mnenja pogajalcev o nekaterih rešitvah pa so še vedno "diametralno nasprotna". Še vedno je odprtih več področij, na katerih socialni partnerji še niso našli kompromisa – glede odpravnin, agencijskega dela ter dodatnih obremenitev pri zaposlovanju za določen čas, odpovednih rokih in postopkih za odpuščanje zaposlenih.

Včeraj so se pogajalci prebijali čez predloge za zakon o delovnih razmerjih, ki jih je na podlagi dosedanjih pogajanj oblikovalo ministrstvo za delo. Tako so se pogovarjali tudi o kompromisnem predlogu za zaposlene za določen čas. Ministrstvo je predlagalo, da bi namesto kvot delodajalci zanje plačevali višje prispevke za socialno varstvo, uveden pa bi bil tudi sistem odpravnin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.