Pogled na velikane od znotraj

Foto: Žurnal24 Patologi pri odpiranju čeljustnih mišic nilskega krokodila Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Celo med živinozdravniki so le redki, ki so kdaj videli takšne fotografije. Britanski veterinarji so secirali poginule živali iz živalskih vrtov in posredovali spektakularne fotografije.
Oglej si celoten članek

Royal Veterinary College je največja in najstarejša britanska izobraževalna inštitutcija za bodoče živinozdravnike. Deluje že od leta 1719. Toda to, kar je pristalo na secirni mizi profesorja patologije Aluna Williamsa in njegovih kolegov, je resnično nenavadno. Znanstveniki so zarezali v krokodila, žirafo, slona in dodobra proučili njihovo notranjost.

Trupla živali so jim dostavili evropski živalski vrtovi. "Našim študentom in sodelavcem se je ponudila enkratna priložnost, da se podrobno seznanijo z notranjostjo velikih, v divjini živečih živali," pravi Williams.

K spektakularnemu seciranju pa niso bili povabljeni zgolj študenti, ampak tudi televizijski gledalci. Televizijski kanal Channel 4 je avtopsijo divjih živali prikazal v štiridelni nadaljevanki z naslovom Notranjost naravnih velikanov.

V galeriji predstavljene fotografije prikazujejo, kako skupina patologov zareže v velikega slona. Njegova notranjost ima takšne dimenzije, da so znanstveniki videti kot palčki. "To je priložnost, ki se v življenju povprečnega veterinarja ne ponudi prav pogosto," meni Williams. Prav gotovo tudi ne v življenju neveterinarja, dodajamo mi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.