Poglobljeno o položnici

Foto: Žurnal24 main Uvedba enotne položnice zahteva razmislek z različnih zornih kotov, pravijo v JH
Enotna položnica. V JHL pojasnjujejo, zakaj je o njej potrebna anketa.
Oglej si celoten članek
Bančne provizije

Banke
. V JHL pri bankah projekta enotne položnice še niso preverjali, saj odločitev o uvedbi še ni tako daleč. Koliko bančnih provizij manj bi bilo zaradi enotne položnice, v JHL ne vedo, saj takšne evidence ne vodijo

Treba je vprašati občane, ali raje plačujejo več manjših zneskov in roke plačil prilagajajo družinskim prihodkom ali pa so za enkratno plačilo, ki predstavlja enkratno večjo obremenitev,” je Zdenka Grozde, direktorica Javnega holdinga Ljubljana (JHL), pojasnila, zakaj je potrebna anketa o uvedbi enotne mesečne položnice za plačilo storitev javnih podjetij, povezanih v JHL.

Takšna poslovna odločitev po njenih besedah zahteva tehten premislek z različnih zornih kotov, predvsem pa s stališča uporabnikov.

Anketa del raziskave
Na vprašanje, kdo, kako in za kakšno plačilo bo anketo izvedel, je Grozdetova odgovorila: “Anketa se bo izvajala v sklopu redne raziskave Panel, ki se za pomoč poslovnim odločitvam v vodstvu javnih podjetij in JHL že izvaja in se z njo ugotavlja mnenje uporabnikov o predvidenih in že izvedenih spremembah.” Kdaj bodo znani rezultati ankete, nismo izvedeli.

Stroškov uvedbe enotne položnice še nismo izračunavali.
Zdenka Grozde, JHL

Uvedbo enotne položnice je župan Zoran Janković napovedal že pred približno enim letom. Vzrok, da je do zdaj ostalo le pri napovedi, naj bi bil v tem, da enotna položnica zahteva enotno bazo podatkov, ki se trenutno producira ob reorganizaciji in uvedbi enotnega poslovnoinformacijskega sistema v JHL, je dejala direktorica. Dodala je, da je to le osnova, treba pa je proučiti še druge vidike takšne odločitve. Stroškov uvedbe enotne položnice še niso izračunavali.

Nasprotni pogled

Anketo o enotni položnici so v mestnem odboru SLS označili za nesmiselno, saj kdo pa ne bi bil zadovoljen z znižanjem stroškov zaradi manjših bančnih provizij in poenostavitvijo plačevanja. Predsednik Janez Žagar meni, da enotne položnice do volitev ne bodo uvedli zato, ker bi nazorno pokazala, koliko komunalne storitve stanejo in kako so se podražile.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.