Pogodila sta se za kazen

Foto: Pixsell svet 20.09.11. hrvaska policija, foto: pixsell
Korupcija. Slovenca izpustili iz hrvaškega zapora, ker sta priznala, da sta poskušala podkupiti policista.
Oglej si celoten članek

Sodišče na Reki je pred dnevi iz pripora izpustilo 20-letna Slovenca, ki sta med prvomajskimi prazniki v Pulju najprej pokvarila in ukradla semafor, nato po Poreču vinjena vozila v prepovedano smer in na koncu poskusila še podkupiti policista s 50 evri, da bi se izognila kazni.

Le en dan zatem, ko ju je istrska policija aretirala zaradi prometnih prekrškov in poskusa podkupovanja ter jima je bil odrejen pripor, so hrvaški tožilci za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) proti njima na reško sodišče vložili obtožnico. Tri dni pozneje ju je sodišče že obsodilo. Oba sta krivdo v celoti priznala in se v zameno za to s tožilstvom pogodila za pogojno kazen. Desetih mesecev zapora jima na Hrvaškem ne bo treba odslužiti, če v dveh letih tam ne storita novih kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:36 20. Maj 2013.

    Totalna objestnost in takle baha še po Ljubljani in je težek frajer. Pa jebilo tega dosti že prej in taka …

  • 09:46 20. Maj 2013.

    Verjetno je sodišče delalo v interesu države Hrvaške. Zakaj bi trošili hrvaški davkoplačevalski denar, da bi vzgajali Slovence v zaporu? …

  • 08:14 20. Maj 2013.

    Ma kakšna kazen je zdaj to? Ukradla semafor, vozila pijana, podkupovala.....<br />Sedaj pa sodišče dosodi pogojno kazen za ta dva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.