Pogorela mestna znamenitost

Foto: Žurnal24 Znameniti hotel Union v Kosovski prestolnici je pogorel.
Požar, ki je izbruhnil v soboto, je uničil znameniti hotel Union v središču Prištine.
Oglej si celoten članek

Hotel je bil eden najpomembnejših arhitekturnih spomenikov v tem mestu in na celotnem Kosovu. Policija sumi, da je bil v požar podtaknjen, poročata srbska tiskovna agencija Tanjug in hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hotel Union je bil zgrajen pred 82 leti in je veljal za zgodovinsko znamenitost. Bil je tudi največja zgradba v Prištini.

Policija je po požaru uvedla obširno preiskavo, doslej pa so zaradi suma, da je bil ogenj podtaknjen, prijeli enega človeka. Kosovsko ministrstvo za kulturo je že izrazilo veliko obžalovanje zaradi uničenja stavbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.