Pogreb Gorenja Tiki

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Okoli tristo delavcev Gorenja Tiki, ki svojo proizvodnjo seli v Srbijo, se bo na spominski slovesnosti ob 14. uri poslovilo od svojih delovnih mest.
Oglej si celoten članek

"Gre predvsem za začudenje, presenečenje, da se je nekdo odločil zapreti zdravo tovarno," pred napovedano spominsko slovesnostjo ob zaprtju proizvodnje v Gorenju Tiki pravi Zlatko Hernčič, sekretar ljubljanske regijske organizacije Sindikata kovinske in elektro industrije (SKEI). "Akt, ki je legitimen, v duhu svobodnega trga, pomeni selitev tovarne na jug, kjer je izkoriščanje mnogo lažje."

V sindikatu so sicer ogorčeni tudi nad neodzivom vlade na peticijo delavcev, ki se jim zdi nerazumljivo zapiranje zdrave tovarne, pri čemer je prav Gorenje, kot poudarja Hernčič, dobilo precejšen del državnega kolača za ohranjanje delovnih mest kot ukrepa vlade v gospodarski krizi. Še bolj nezaslišano se jim zdi dejstvo, da je uprava podjetja dolgo govorila, da selitev dela proizvodnje v Srbijo na delovna mesta v Ljubljani ne bo vplivala.

Vodstvu nezaželeni
Na spominski slovesnosti, na kateri po njegovih besedah ni pričakovati nobenih incidentov, se bodo delavci poslovili od tovarne in svojih delovnih mest. Kot pravi Hernčič, je dogodek vodstvu nezaželen, zato so delavce zadnji delovni dan poslali na prisilni kolektivni dopust. Po njegovih besedah naj bi jim tudi grozili z izgubo dodatka na odpravnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.