Pogrebnik obsojen skrunitve trupel še naprej opravlja pogrebno dejavnost

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pred tremi leti je Črnomelj razburilo razkritje, da je pogrebnik pokopaval prazne žare, kar doma pa naj bi kopičil tudi trupla. Kot je poroča dopisnica TV Slovenija, je sodišče pogrebnika zdaj pravnomočno obsodilo, ta pa še vedno obravlja pogrebno dejavnost.
Oglej si celoten članek

Pogrebnika Boštjana Maleriča iz Črnomlja je sodišče pravnomočno obsodilo, zaradi skrunjenja trupel pa mu je tudi pravnomočno prepovedalo opravljanje dejavnosti.

V okviru svojega pogrebnega podjetja naj bi pogrebnik kar doma hranil človeška trupla, da jih je potem več hkrati prepeljal v Ljubljano v krematorij. Na ta način naj bi se izognil večkratnim potnim stroškom. Žalujočim svojcem naj bi podal kar prazne žare, ki so jih nevede polagali v grobove.

Kot je za oddajo Tarča razkrila dopisnica TV Slovenija Petra Držaj, pa slednji dejavnost opravlja še kar naprej, na občini in Komunali Črnomelj pa za njegovo pravnomočno obsodbo sploh niso vedeli. Po tem ko je novinarka direktorja komunale Črnomelj Sama Kavčiča seznanila z sodbo, pa je ta sicer napovedal, da bodo sodelovanje z njim prekinili. 

Črnomaljski primer v zadnjih dneh sicer ponovno izpostavljajo predvsem javna podjetja, ki nasprotujejo novemu zakonu, ki bi pogrebne storitve prepustila trgu. Robert Martinčič, direktor Javnega podjetja Žale, je na primer izpostavil, da zasebnike najverjetneje ne bo zanimala kakovost, ampak zaslužek "Zasebna podjetja pa ga vlagajo v lasten žep, kar je sicer njihova pravica, ampak to pomni, da mi obnavljamo pokopališča, oni pa si bodo kupili jahto," je še izpostavil Martinčič, ki je ob tem navedel, da bo takšna ekonomija potrošnikom prinesla le zvišanje cen ali pa se bo standard storitev znižal.

Zagovorniki novele pa navajajo, da bo zakon prinesel prosti trg in s tem več izbire, črnomaljski primer pa je le izjema.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:45 1. Oktober 2016.

    Če so ljudje tolk neumni, da njega izberejo za zadnjo pot svojca,<br />so pač sami krivi.

  • 21:33 30. September 2016.

    dokler je foter njegov bil živ,je to laufalo,ko se je oženil,in to z vragom,se je limonada španska se začela,poba je …

  • 21:30 30. September 2016.

    ee,tako je če imate poredno,jezično bivšo ženo,ki bo naredila vse da bo on na dno,kdor zna glumit,zna,oskarja si defenetivno zasluži …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.