Pogrebniki bodo konkurenčni

Foto: Žurnal24
Svojci umrlega bodo v prihodnje lahko izbirali med različnimi pogrebnimi službami, ki bodo pogreb izpeljale.
Oglej si celoten članek
Podvrženi konkurenci
Z novim zakonom, ki bo prihodnji teden poslan v obravnavo, se bodo vse pogrebne storitve razen prvega prevoza pokojnika opravljale kot regulirane gospodarske dejavnosti na prostem trgu.

Boljše storitve, nižje cene
Ureditev, ki je usmerjena v konkurenčno ureditev tekmovanja med izvajalci pogrebnih storitev, bo po mnenju vlade pripeljala do kakovostnejšega izvajanja storitev in znižanja cen pogrebnih storitev. Za primer, najskromnejši pogreb z najosnovnejšo opremo pri podjetju Žale stane od 550 (žara) do 800 evrov (krsta).

Najem grobov

Urejanje pokopališč bo ostalo v pristojnosti lokalnih skupnosti, ki bodo izbrale izvajalca za upravljanje pokopališča. Najemnina groba bo določena glede na stroške vzdrževanja skupnih objektov in naprav na pokopališču.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.