Pohorje pod okrilje slabe banke

Foto: Nino Verdnik slovenija 24.10.13. pohorska vzpenjaca, mariborsko pohorje, gondola, foto: nino
NKBM in NLB sta lastništvo in verjetno tudi terjatve prenesli na DUTB.
Oglej si celoten članek

Športni center (ŠC) Pohorje je pristal v rokah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Večinski lastnici Nova kreditna banka Maribor (NKBM) in Nova ljubljanska banka (NLB), ki sta nekaj več kot deset milijonov terjatev (NKBM 7,5, NLB okoli 2,5 milijona evrov) pred tem konvertirali v lastništvo, sta lastniški delež prenesli na slabo banko.

Po konverziji je bil sicer Mariborski vodovod lastnik preostalega 2,6-odstotnega deleža. Ali to pomeni, da sta NKBM in NLB na slabo banko prenesli le konvertirane terjatve ali pa celoten dolg, ki do bank znaša okoli 50 milijonov evrov, direktor ŠC Pohorje Srečko Vilar ne ve.

Tudi dobri poznavalci razmer v podjetju še ne vedo, kaj točno se je zgodilo, dopuščajo pa možnost, da je na slabi banki končal celoten dolg. Podjetje tako po zaključeni prisilni poravnavi ostaja v lasti države, ki bo zdaj verjetno imenovala novo vodstvo in odločila o nadaljnji razvojni poti podjetja. Prejšnji lastniki, med katerimi je tudi Vilar, so namreč svoje deleže s konverzijo terjatev bank izgubili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:43 25. Marec 2014.

    KLIMATSKA SPREMEMBA JE DEJSTVO KATEREGA PA NOJI NA VRHU NE VIDIJO. SAJ NITI NE MOREJO VIDETI, ČE PA IMAJO GLAVO …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.