Pohorski hoteli samevajo

Foto: Žurnal24 Mestne hotele obiskujejo predvsem poslovneži in posamezniki, medtem ko se pod Po
Turizem. Mariborski hoteli slabše obiskani kot v Celju. Kresovanja kljub dežju.
Oglej si celoten članek

“V primerjavi z lani smo kar 50-odstotno slabše zasedeni. To je veliko slabše od pričakovanj,” pravi Vasja Ilešič, vodja naselja Bolfenk. Mariborski hoteli so namreč v tem času zasedeni le polovično, namestitveni objekti na Pohorju pa bolj ali manj celo samevajo.

Nekoliko bolj kot v naselju Bolfenk so zadovoljni v Termah Maribor, kjer imajo polovično zasedenost hotelov, gostje pa v povprečju ostajajo tri dni.

Vse več obiskovalcev

Veliko enodnevnih turistov. Kar stoodstotno povečanje števila obiskovalcev v primerjavi z letom prej imajo v Turističnoinformacijskem centru Maribor, v katerem se sicer še vedno oglasi največ Slovencev. Sledijo Avstrijci, Italijani in Nemci.

Polni brez popustov
Bolje zasedena so zdravilišča na Celjskem. Nad dobrim obiskom so presenečeni predvsem v nedavno odprtih Rimskih termah, kjer je kar 80 odstotkov gostov Slovencev.

“V prvem delu praznikov smo bili skoraj stoodstotno zasedeni, čeprav smo aranžmaje prodajali brez popustov,”
pa ugotavlja Vasja Čretnik iz Term Olimia v Podčetrtku.

Največji kres bo v Rušah
Ob nekdanji stavbi Tovarne dušika v Rušah pri Mariboru pa bo jutri zvečer zagorel največji kres v Sloveniji. “Visok je devet metrov in ga bomo prižgali tudi ob dežju,” napoveduje Boštjan Lesjak, vodja kresovanja, katerega strošek ocenjuje na sedem tisoč evrov. “Večino so pokrili sponzorji, 30 odstotkov pa bo prispevala občina,” pove.

Tradicionalno kresovanje bo tudi v Koblarjevem zalivu in na nekdanjem strelišču v Radvanju. “Poskrbeli bomo tudi za najmlajše, pričakujemo pa okoli dva tisoč obiskovalcev,” pravi Samo Papež iz Turističnega društva Radvanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.