Pokazali tablicam prilagojene Windows 8

Foto: Reuters Operacijski sistem Windows 8. Foto: Reuters Operacijski sistem Windows 8. Foto: Reuters Slikar bo na tabličnih računalnikih dobil povsem nov pomen.
Ključna novost nove različice razširjenega operacijskega sistema je možnost delovanja tudi na tabličnih računalnikih.
Oglej si celoten članek

Novi sistem bo tako lahko deloval preko dveh vmesnikov, tako prek tistega, znanega iz preteklih verzij Windows, kot preko vmesnika, prirejenega za tablične računalnike.

Ta vmesnik se bo imenoval Metro in bo imel večje, poenostavljene ukaze za upravljanje. Odsotnost takega vmesnika je eden ključnih razlogov, da je zdaj na trgu tako malo tablic z operacijskim sistemom Windows 7, poroča BBC.

Microsoft je še napovedal, da bo postavil lastno trgovino z aplikacijami, imenovano Windows Store. Z novo različico Windowsov se bo Microsoft spopadel z Applovim iPadom in tabličnimi računalniki, ki poganjajo Googlov operacijski sistem Android.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.