Poklicne pokojnine: Sindikati na US

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Tehtanje. Sindikati bodo do konca meseca vložili pobudo za ustavno presojo pokojninskega zakona, je napovedal Zdenko Lorber iz sindikalne zveze Alternativa.
Oglej si celoten članek

Prepričani so namreč, da denarja za poklicne pokojnine ne bo dovolj, saj si Kapitalska družba (Kad) od premij obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja (ODPZ) za stroške in provizije odreže preveč; po njihovih izračunih so si do zdaj "prilastili" kar 27 milijonov evrov.

Sindikati so se o novem zakonu, ki bi urejal zavarovanja za poklicne pokojnine, z vlado pogajali že spomladi. Po zadnji, neuradni različici zakona naj bi izpad sredstev za poklicne pokojnine delno subvencioniral pokojninski zavod, delno pa Kad, a so nato pogajanja med socialnimi partnerji – tudi zaradi politične krize – zastala.

Nova zavarovalnica, ki se bo izločila iz Kada, sklada ODPZ ne bo upravljala, tako da za zavarovance ne bo nobenih sprememb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.