Pokojninska reforma neambiciozna

Foto: Žurnal24 OECD naj bi pokojninsko reformo ministra Ivana Svetlika označila za premalo ambi
Danes bo OECD predstavila gospodarski pregled Slovenije.
Oglej si celoten članek

Poročilo prinaša opozorila o potrebi za celovito pokojninsko reformo ter podrobnosti o potrebnih politikah za izboljšanje izobraževalnega sistema, poročajo Finance. Poleg tega po napovedih prinaša še podrobnosti za spodbujanje inovativnosti ter ustvarjanje okolja, ki bo bolj naklonjeno tujim neposrednim naložbam.

Pokojninska reforma premalo ambiciozna
Slovensko pokojninsko reformo pri OECD ocenjujejo kot prešibko, pišejo Finance, ki se sklicujejo na neuradne vire.

Med spremembami v Sloveniji bo organizacija predlagala strukturne reforme na trgu dela in konkretnejše ukrepe za uresničevanje javnofinančnih ciljev. Tuje naložbe naj bi pri nas pospešili tudi z enostavnejši predpisi, nadaljnjo privatizacijo in boljšim upravljanjem podjetij.

Gospodarski pregled prinaša še nasvet za manj sredstev za primarno in sekundarno ter več za terciarno izobraževanje ter hkrati uvedbo šolnin, še piše časnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.