Pol manj dobička

Foto: Žurnal24 Prvi mož Mercatorja Žiga Debeljak za letos načrtuje za 120 milijonov evrov nalož
Mercator. Za naložbe lani namenili 159 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Skupina Mercator je imela lani 2,6 milijarde evrov prihodkov iz prodaje, kar je podobno kot leta 2008. Dobiček pa se je lani v primerjavi z letom prej zmanjšal za 48 odstotkov in je znašal le še 21,1 milijona evrov.

Iz Mercatorja so po včerajšnji seji nadzornega sveta, na kateri so obravnavali poslovanje skupine za lani, sporočili, da so lani za naložbe namenili 159,2 milijona evrov, kar je v skladu z načrti.

Pretežni del denarja je šel v razvoj maloprodajne mreže. Odprli so prva hipermarketa v Bolgariji in Albaniji, februarja letos pa končali povezavo s hrvaškim Getrojem.

Letos načrtujejo 2,75 milijarde evrov prihodkov iz prodaje in 21,9 milijona evrov dobička.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.