Polen je bilo preveč

Foto: Žurnal24 Roberta Rožmana so v čustvenem nagovoru novinarjev premagale solze. (Foto: Benja
Robert Rožman odstopil. Razlog za odstop nepravilnosti na srednji poklicni in strokovni šoli.
Oglej si celoten članek

"V takih razmerah se ne da delati, zato sem v torek zaprosil za razrešitev z mesta ravnatelja Srednje poklicne in strokovne šole Krško," je včeraj novinarjem sporočil Robert Rožman.

Dobra šola
Uspeh. V zadnjih letih so na šoli popravili učni uspeh, na letošnjem tekmovanju v Mariboru so krški dijaki pobrali vsa prva mesta – tako v strokovnem kot v teoretičnem delu. Oprema. "Opremili smo učilnice za energetiko in robotiko, posodobili varilnico, kupili stružnico in zgradili sončno elektrarno, elektriko pa prodajamo. Pri donatorjih sem zbral več kot 500 tisoč evrov sredstev," je naštel Rožman.

Nepravilnosti
"Moja pomočnica je brez moje vednosti podpisovala spričevala in spreminjala urnik, saj je med službenim časom predavala v jedrski elektrarni, dijaki pa so morali k pouku v soboto," nepravilnosti našteva Rožman. Sodu pa je izbilo dno zadnje dejanje, ko je izginila fotokopija spričevala njegovega dijaka in bi se kmalu zgodilo, da dijak ne bi mogel opravljati mature. "Podpisal sem 18 spričeval, razrednik je naredil fotokopije in jih nesel tajniku, da je dijake prijavil na maturo," je razložil Rožman. "Tajnik je dobil samo 17 spričeval, eno je spotoma izginilo," je pojasnil ravnatelj, ki je ugotovil, da je tisto popoldne izginila tudi redovalnica. Rožman je prepričan, da se to ni zgodilo po naključju. "Ko je pred časom en dijak zaradi malomarnosti direktorja Simončiča ostal brez mature, sem bil kritičen in sem rekel, da bi moral odstopiti. Mislim, da so mi zdaj podtaknili podobno situacijo," je bil razočaran Rožman.

Direktorjeva pojasnila
"Dobil sem ravnateljevo odstopno izjavo. To, kar piše v njej, ne drži," je za Žurnal24 povedal direktor Šolskega centra Krško - Sevnica Ernest Simončič. "Vse nepravilnosti so se dogajale prav na šoli, na kateri je Rožman ravnatelj," je dejal direktor in dodal, da on Rožmana nikoli ni krivil za nepravilnosti na šoli, medtem ko Rožman stalno krivi njega.

"Zaradi neurejene dokumentacije nisem razmišljal o njegovi razrešitvi," je na Rožmanov očitek odgovoril Simončič, "ampak sem rekel, da bom pod vprašaj postavil oba mandata, svojega in njegovega. Jaz nisem kriminalist, ne verjamem pa, da so fotokopijo spričevala izgubili namenoma." Na očitek, da je pomočnica ravnatelja podpisovala spričevala, je Simončič dejal, da po zakonu pomočnica ravnatelja nadomešča v njegovi odsotnosti. "Ker Rožmana ni bilo, je po posvetu z mano sama podpisala spričevala," je razložil. "Rožman je dober ravnatelj, večino del opravi zelo dobro, ima pa nekaj težav s komuniciranjem," je prepričan direktor.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.