Poleti za te skupine državljanov brezplačen prevoz

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom podaljšalo veljavnost dijaških in študentskih vozovnic za čas poletja.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2022. To bo dijakom in študentom v poletnem času omogočalo brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa.

S tem, ko so bile mesečne vozovnice podaljšane, bodo dijaki in študenti v poletnih mesecih lahko brezplačno koristili javni potniški promet na območju cele Slovenije. "Na ta način želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in jim olajšati opravljanje obveznosti v času počitnic. Upravičenci pa na ta način lahko koristijo brezplačne vozovnice tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih," so dodali na ministrstvu. 

Avtomatsko podaljšanje mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.